Kostelecký šunkový salám s restovanými houbami na víně a cherry rajčátky
Ingredience:
- Kostelecký šunkový salám
- pečivo (dle chuti)
- cibulku
- žampiony
- sůl
- pepř
- oregano
- česnek
- bílé víno
- cherry rajčátka
- jarní cibulku
Postup:
-
1
Najemno nakrájenou cibulku orestujeme na pánvi. K ní přidáme na plátky nakrájené žampiony, které osolíme, opepříme, dochutíme oreganem a celou směs znovu orestujeme dozlatova.
-
2
Přidáme najemno nakrájený stroužek česneku, chvíli podusíme a poté přilijeme trochu bílého vína. Necháme odpařit tekutinu a na závěr přidáme na čtvrtky nakrájená cherry rajčátka a jarní cibulku. Vše necháme ještě chvíli na pánvi, aby se chutě lépe propojily.
-
3
Orestovanou zeleninu dáme na libovolný druh pečiva, dozdobíme plátky Kosteleckého šunkového salámu a můžeme servírovat.
Tip:
-
1
Víno použijte podle své chuti.