Cílem projektů je Podpora inovací při zpracování zemědělských produktů a jejich uvádění na trh.
Informace o realizaci projektu, který bude podpořen v rámci Programu rozvoje venkova na období 2014 – 2020
Společnost Kostelecké uzeniny a.s., tímto informuje, že ve výrobním závodě v Plané nad Lužnicí realizuje projekt, který bude spolufinancován Evropskou unií, prostřednictvím Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova, v rámci Programu rozvoje venkova na období 2014 – 2020.
Název projektu: | Optimalizace bourání vepřového masa a vývoj a inovace výroby masných polotovarů |
Příjemce dotace: | Kostelecké uzeniny a.s., IČ: 469 004 11, Kostelec 60, 588 61 |
Operační program: | Program rozvoje venkova na období 2014 – 2020 |
Opatření: | 16. Spolupráce |
Podopatření: | 16.2 Podpora vývoje nových produktů, postupů a technologií |
Operace: | 16.2.2 Podpora vývoje nových produktů, postupů a technologií při zpracování zemědělských produktů a jejich uvádění na trh |
Cíl operace: | Podpora inovací při zpracování zemědělských produktů a jejich uvádění na trh |
Místo realizace: | Výrobní závod společnosti Kostelecké uzeniny a.s. v Plané nad Lužnicí |
Předpokládané ukončení fyzické realizace projektu: 30. 12. 2019
Projekt „Optimalizace bourání vepřového masa a vývoj a inovace výroby masných polotovarů“ realizuje společnost Kostelecké uzeniny, a.s. ve spolupráci s Vysokou školou chemicko-technologickou v Praze. Projekt je zaměřen na zvýšení kvality a bezpečnosti produkovaného výsekového a výrobního masa a masných polotovarů. Nové technologie a optimalizace celého technologického procesu umožní zlepšení dohledatelnosti výsekového a výrobního vepřového masa a výrobu nových skupin masných polotovarů, které rozšíří sortiment masných výrobků, které společnost Kostelecké uzeniny a.s. vyrábí.
Projekt je spolufinancován EU v rámci programu rozvoje venkova 2014/2020.