Bílý bavor a klobása z paprikova
Ingredience 4 porce:
500g brambor
75g hl. mouky
1x cibule červená
1x cibule bílá
50g houby shimei
sůl
černý pepř
saturejka
Postup:
-
1
Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubo. Osolíme opepříme, zamícháme a necháme chvíli odstát.
-
2
Zaprášíme hl. moukou, opět zamícháme a smažíme oválné placičky na oleji z obou stran do zlatova.
-
3
Cibule oloupeme, nakrájíme na měsíčky, houby a cibuli smažíme na oleji do zlatova. Lehce osolíme, opepříme a přidáme čerstvou saturejku.
-
4
Na bramborové placičky dáme orestovanou cibuli s houbami a grilované klobásky.
Tip:
-
1
Místo hub Shimei můžeme použít žampiony, nebo hlívu ústřičnou. Do cibule místo saturejky můžeme použít i např. majoránku, nebo šalvěj.