Uherák

Ingredience na 6 ks jednohubek:

  • 80 g Uheráku
  • 6 bramboráčků
  • 20 g dijonské hořčice
  • 3 g červené cibule
  • 3 g salátu Frisée

Ingredience na 6 ks bramboráčku:

  • 4 středně velkých brambor
  • 1 vejce
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 stroužek česneku
  • špetka majoránky
  • sůl
  • černý pepř
  • olej

Příprava 6 ks bramboráčků:

  1. 1

    Brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme nahrubo, přidáme vejce, propasírovaný česnek, špetku majoránky, sůl, pepř a hladkou mouku. Vše důkladně promícháme.

  2. 2

    Na rozpáleném oleji smažíme malé bramboráčky dozlatova. Hotové bramboráčky necháme chvíli odležet na papírovém ubrousku, do kterého se zároveň vsákne přebytečný tuk.

Kompletace:

  1. 1

    Na bramboráčky dáme dijonskou hořčici, salát Frisée, najemno nakrájenou červenou cibuli a navrch naaranžujeme plátky Uheráku.

Tip:

  1. 1

    Červenou cibuli můžeme také nasekat nahrubo a rovnou smíchat s dijonskou hořčicí. Všechny chutě se tak lépe promísí.