Uherák
Ingredience na 6 ks jednohubek:
- 80 g Uheráku
- 6 bramboráčků
- 20 g dijonské hořčice
- 3 g červené cibule
- 3 g salátu Frisée
Ingredience na 6 ks bramboráčku:
- 4 středně velkých brambor
- 1 vejce
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 stroužek česneku
- špetka majoránky
- sůl
- černý pepř
- olej
Příprava 6 ks bramboráčků:
-
1
Brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme nahrubo, přidáme vejce, propasírovaný česnek, špetku majoránky, sůl, pepř a hladkou mouku. Vše důkladně promícháme.
-
2
Na rozpáleném oleji smažíme malé bramboráčky dozlatova. Hotové bramboráčky necháme chvíli odležet na papírovém ubrousku, do kterého se zároveň vsákne přebytečný tuk.
Kompletace:
-
1
Na bramboráčky dáme dijonskou hořčici, salát Frisée, najemno nakrájenou červenou cibuli a navrch naaranžujeme plátky Uheráku.
Tip:
-
1
Červenou cibuli můžeme také nasekat nahrubo a rovnou smíchat s dijonskou hořčicí. Všechny chutě se tak lépe promísí.